Ivan Kunc

Není důležitý obsah, ale forma

16. 03. 2013 23:16:44
Pokud si chtějí normální lidé něco říci, snaží se, aby jim ostatní rozuměli. Pokud něco říká politik, jeho hlavním cílem je zaujmout. Nejjednodušší je použít jednoduchá a kontroversní hesla.

Použití hesel má i další výhody. Pokud není přesně definováno co přesně je obsahem sdělení, může se kdykoli v budoucnu měnit jak je potřeba. Výsledkem jsou agresivní, arogantní prohlášení, které štvou skupiny lidí proti sobě. No nakonec vždyť jde o případné volební hlasy, tak proč se ohlížet nalevo nebo napravo.

Pro normálního člověka je toto chování těžce pochopitelný. Jenže máme v zemi i mnoho profesionálních politiků, pro které je to denní chleba. Mnoho z těchto politiků jsou již dlouho mimo realitu normálního života. Někteří život mimo politiku ani nepoznali. No a jsou tu voliči, kteří jim toto vystupování nejen tolerují, ale dokonce jim za to tleskají. Přijde mně to skoro jako na fotbale. Každý klub má své fandy a ty jsou schopni se za své vyvolené i poprat. Alespoň slovně v internetových diskusích.

Autor: Ivan Kunc | karma: 7.29 | přečteno: 432 ×
Poslední články autora